Om Oss

La Cucaracha är en klassisk spansk restaurang med moderna influenser när det både gäller mat och dryck. Här kan du uppleva en mysig middag för två eller en festlighet för de större sällskapen. Med över 230 sittplatser fördelat på två våningar serverar vi allt från klassiska spanskinfluerade cocktails till innovativa tapas och spännande avsmakningsmenyer för lika så små som stora sällskap. För mer info ring gärna så berättar vi mer!

Tapas & Coctails

Tapasens historia

Det finns många skrönor om hur och varför detta sätt att äta på föddes i Spanien och varifrån namnet – tapas kommer ifrån (tapas betyder lock på spanska). En populär myt om tapasens uppkomst är den om gästgivargårdarna och vandraren. På många håll fanns det gästgivargårdar (husrum) i byar där det förekom rum för folk att övernatta och kunna få sig en bit mat, likt ett vandrarhem. För att vara gästvänlig och inbjudande brukade man på vägen till byn ställa ett glas med vin, eller på vissa håll sherry, som hade en torkad skinka över sig som ett lock för att skydda drycken.

Lock på spanska – tapa.
På så sätt föddes detta utryck som nu är en av Spaniens mest älskvärda upplevelser
– sägs det…

Recensioner

“Kundnöjdhet”

Fantastisk gott. Trevligt bemötande och bra service. Gillar ni tapas, tveka inte att besöka La Cucaracha!

Bästa tapasen i stan. Härlig miljö, med tegelbruk och spansk interiör med mycket trevlig personal. Maten håller mycket god kvalité varje gång!

Hög service från personalen med grym tapas i gemytlig atmosfär. Vi ses absolut igen.

HItta hit

Adress

Bondegatan 2, 116 23 Stockholm

Öppettider
Tisdag kl.17.00 – 23.00
Onsdag kl.17.00 – 23.00
Torsdag kl.17.00 – 23.00
Fredag kl.16.45 – 01.00
Lördag kl.16.45 – 01.00